آموزش خیاطی آسان

 

ابزارهای مورد نیاز خیاطی

آموزش خیاطی آسان از آن دسته هنرهای دستی است که می‌توانید آن را با کمترین امکانات در خانه انجام دهید. برای کسب مهارت در هر حرفه و هنری باید ابتدا ابزار و لوازم آن را بشناسید.

 

 

لوازم ضروری خیاطی عبارتند از:

  • نخ
  • سوزن
  • متر خیاطی
  • چرخ‌خیاطی
  • سوزن‌نخ‌کن
  • سوزن ته‌گرد
  • قیچی خیاطی
  • بالشتک سوزن
  • بشکاف (وسیله‌ای برای شکافتن درزها)
  • وزنه الگوی خیاطی (برای جلوگیری از جابه‌جاشدن پارچه در زمان برش الگو)
  • کاتر چرخان (وسیله‌ای شبیه کاتر پیتزا برای برش‌زدن راحت‌تر قسمت‌های الگو)
  • مارکر پارچه (ماژیک یا مدادهایی برای علامت‌گذاشتن و منتقل‌کردن الگو به پارچه)

نکات کلیدی در آموزش خیاطی از صفر

علاقه شرط اول شروع :

 

 

آنچه که قبل از شروع آموزش خیاطی در منزل از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است این که خیاطی یک هنر و مهارت است. بنابراین اگر به دنبال آموزش خیاطی حرفه‌ای هستید و قصد دارید در ادامه از طریق آن به درآمد برسید، نیاز است که به آن علاقه داشته باشید. چراکه آموزش خیاطی برای مبتدیان در ابتدا کاری سخت و حتی گاهی طاقت‌فرسا و گیج‌کننده است. بنابراین نیاز به صبر و حوصله فراوانی دارد و تنها علاقه می‌تواند عشق و انگیزه را برای ادامه راه فراهم آورد.

 

تهیه ابزار و تجهیزات خوب:

 

 

خیاطی آسان هم مانند هر مهارت دیگری نیاز به یک سری وسایل و تجهیزات دارد. علاوه‌بر این‌ها شما به یک چرخ خیاطی و اگر بتوانید یک چرخ سردوز هم نیاز دارید. چرخ خیاطی در انواع مارک‌ها با قیمت‌های مختلفی در بازار موجود هست.

 

تهیه بهترین پارچه برای آموزش خیاطی :

 

 

تهیه پارچه مناسب برای شروع آموزش خیاطی بسیار اهمیت دارد. به خاطر داشته باشید اگر در ابتدای راه هستید از پارچه‌های لیز و یا کشی استفاده نکنید. پارچه‌هایی نظیر ریون، ساتن و حریر برای شروع مناسب نیستند. پارچه‌های پنبه، کتان و یا ترکیبی از این دو برای آموزش خیاطی بسیار مناسب هستند. همچنین بهتر است پارچه با قیمت مناسب تهیه کنید و پس از حرفه‌ای شدن، پارچه گران‌تر بخرید.

علاوه‌بر این سعی کنید پارچه‌ایی ساده و با طرح و نقش و نگار کم‌تر تهیه کنید. پارچه‌های راه راه و یا دارای وزن زیاد مانند جین برای شروع خوب نیستند.

 

تمرین و دوخت زیاد، رمز موفقیت در آموزش خیاطی:

 

همان‌طور که اشاره شد آموزش خیاطی از صفر مهارتی است که برای تبدیل شدن از مبتدی به حرفه‌ای نیاز است زیاد لباس بدوزید. فقط با دوختن شما می‌توانید به اشکالات کار خود پی برده و آن‌ها را رفع کنید.

 

 

ممکن است در ابتدای کار لباس‌های شما اصلا به چشمتان نیاید و حتی ناامید شوید. اما با کمی صبر و تمرین فراوان می‌توانید موفق شوید. به خاطر داشته باشید هیچ کس یک روزه خیاط ماهر نمی‌شود و نیاز به سال‌ها ممارست و آموزش است.

آشنا بشوید با :”دوخت جیب مانتو

شناخت و انتخاب متدهای خیاطی

 

 

به طور کلی متد یا روش، به نحوه‌ی اندازه‌گیری و رسم الگو در خیاطی گفته می‌شود. این متدها انواع مختلفی داشته که هر کدام معایب و مزایای دارند. مهم‌ترین متد الگوسازی به شرح زیر هستند.

1- روش متریک

 

 

روش متریک یک روش نسبتا جدید، دقیق و با نتیجه عالی است. پایه این روش محاسبات و اندازه گیری های دقیق است. اما نکته حائز اهمیت در این روش زمان زیادی است که شما برای برش الگوها میگذارید. اما در نهایت سرعت دوخت بالا و نتیجه کار عالی و دقیق خواهید داشت. روش متریک، مناسب افرادی است که در زندگی شخصی خود، افرادی منظم و با دقت هستند و می توانند این دقت و ریزبینی را در کار خود، پیاده کنند. در روش متریک، توسط جدول سایز بندی یا همان سایزهای معمول همه افراد مانند ۳۶و۳۸و…، الگوی مورد نظر تهیه می شود. درواقع با استفاده از محاسبات و اندازه گیری های بسیار دقیق و جزئی، این الگو، فراهم می گردد.

 

2- روش گرلاوین

 

 

روش گرلاوین یکی از متدهای بسیار قدیمی در خیاطی است که معمولا همه قسمت های بدن، اندازه گیری و سایز می شود. به همین دلیل، الگوی تهیه شده توسط این روش، بسیار دقیق و نتیجه کار نیز کاملا، سایز و بسیار خوش فرم خواهد بود. این روش نیز دارای اندازه گیری های دقیق است اما نسبت به روش متریک آسانتر است. آموزشگاه ها، این روش را برای آموزش افراد مبتدی، به کار می برند و در واقع میتواند شروع حرفه خیاطی دانست. مبنای الگوی این روش سایز دور گردن است و پس از رسم الگو، معمولا کلیه نکات کنترلی و لازم برای داشتن یک الگوی بی نقص و دقیق، رعایت می شود.

 

3- روش مولر

 

 

این روش یکی از بهترین روش های خیاطی است و اگر به خیاطی علاقه دارید توصیه میشود این روش جذاب را یاد بگیرید. این روش یکی از دقیق ترین شیوه های مهم خیاطی محسوب می شود که همین دقت در رسم الگو و دوخت لباس، باعث دوختی بسیار دقیق و بدون نقص می شود که در صورت اجرای دقیق دستورالعمل های این روش، شاید حتی به پرو نیز احتیاج نباشد. یکی از مشکلات موجود در این شیوه را می توان به محاسبات دقیق و طولانی برای تهیه الگو، مربوط دانست. اما این دقت بالا و زمان زیاد کیفیت کار شما را دو چندان خواهد کرد.

 

4- روش ساده

 

 

یکی از روش های خیاطی که کاملا مناسب افراد مبتدی و تازه کار است، روش ساده می باشد. یادگیری خیاطی به روش ساده برای راحتی و شروع به کار افرادی که به تازگی به حرفه خیاطی روی آورده اند، بسیار عالی و مناسب بوده و به این ترتیب می توانند هرآنچه که نیاز دارند را بدوزنند. این روش معمولا در مراحل اولیه به شما آموزش داده میشود و کاربرد زیادی دارد.

 

5- روش سایزبندی

 

 

این روش بیشتر برای کارهای سری دوزی و تولیدی ها، کارایی داشته و خیاط می بایست با توجه به الگوهای آماده شده از قبل، برش و دوخت را انجام بدهد. مثلا بر اساس اندازه های موجود و استاندارد، مانند 36، 38، 40 و 42و… الگوهایی، آماده و طراحی می شوند که برای دوخت مدل های از پیش در نظر گرفته شده، مورد استفاده قرار می گیرند.

 

 

 

keyboard_arrow_up